Mina resor & vardagshändelser

Troodosbergen – en gömd diamant i Cypern


skrivet den 15 aug av Admin, klockan:15:35

Mitt i Cypern så finns ett stort berg mer känt som Troodosbergen som på sina 1951 meter över havet är det högsta berget i Cypern. Tack vare höjden så har du möjlighet att under vintern åka skidor på förmiddagen i bergen för att sedan slappna av på stranden på eftermiddagen.

Dagsäventyr i Troodosbergen

Det finns flera vinbyar längs bergen med sina egna vingårdar. En heldag i bergen brukar spenderas med att besöka flera av dess mångåriga kyrkor för att sedan varva dagen med en fantastisk utsikt över bergen tillsammans med att nygjort vin bland en av de många gårdarna.

För den som är sugen för en utmaning så finns det flera skidspår på vintrarna samt jeepsafarin på somrarna som besöker flera platser, bland annat gömda vattenfall som finns djupt inne i skogen. En erfarenhet som passar hela familjen!

Vinet

Cypern är känt för sitt vin som tillverkas lokalt i Troodosbergen med sina egna vinodlingar. Är man på besök så är det ett måste att stanna av vid någon av byarna för att smaka på vinet (och köpa en flaska eller två!). 

Avrundning

Cypern har flera platser att besöka fyllt med gammal historia och spännande platser. Troodosbergen i Cypern är en av flera platser som är värda att besöka. Bland kloster, vinbyar och extremsporter så har Cypern allt att erbjuda!


Just nu värderat 5.0 av 1 människor

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt